skip to Main Content

Na ochłodę domowe lody czekoladowe z migdałami!

Lody Czekoladowe Z Migdalami

Nie od dziś wiadomo, że najlepszym towarzyszem letnich upałów są lody. Najlepiej smakować będą te zrobione w domu z dodatkiem ulubionych orzechów lub suszonych owoców. Tak naprawdę ograniczeniem jest tu tylko nasza fantazja!

Lody czekoladowe z migdałami

Składniki: 

  • 320 ml śmietanki kremówki
  • 2 jajka (skorupki powinny być sparzone)
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka przegotowanej wody
  • 100 g Migdałów Bakalland
  • 1 tabliczka czekolady

Przygotowanie:

  1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy.
  2. Następnie w misce ubijamy żółtka, do których dodajemy 50 g cukru i jedną łyżkę wody.
  3. Masa powinna być biała i puszysta. Do gotowej masy powoli wlewamy roztopioną czekoladę.
  4. Pamiętamy o tym, żeby nie przestawać mieszać.
  5. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka i dodajemy resztę cukru.
  6. Dodajemy je do pozostałej masy.
  7. Następnie ubijamy śmietankę i razem z posiekanymi migdałami, dodajemy do masy.
  8. Gotową masę wkładamy do zamrażalnika na ok. 4 godziny.
  9. Przed podaniem lody przekładamy do słoiczków i ozdabiamy migdałami.

 

 

Więcej informacji znajdą Państwo na: www.bakalland.pl

Dodatkowe informacje:

38PR & Content Communication

Agnieszka Cieślarek

511 666 088

agnieszka.cieslarek@38pr.pl

Dodaj komentarz

WordPress spam zablokowany CleanTalk.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
Search
SUBSKRYBUJ
ZAPISZ SIĘ
Gotowa na pigułkę szczęścia?
Zacznij już od przyszłego tygodnia!
Skład: 100% świeżych informacji o zdrowiu, 2 dawki nowinek kosmetycznych, 3 krople zakupowego szału i duża szczypta naszej miłości do Was
Anna Tucka
Redaktor Naczelna LivingNatural.pl